Hej

måndag 20 juli 2015

BF idag

Och så var vi i mål. Känns otroligt skönt men samtidigt frustrerande att inget hänt än. Jag kan gott tycka att det kunde få vara min tur att få föda ett par dagar i förväg den här gången, men icke.

Vaknade upp i morse och var tät i näsan, GREAT. Det är ju just nu som man önskar att en förkylning ska bryta ut. Ont i hela kroppen hade jag ju också som vanligt. Dessutom hade jag en antydan till huvudvärk vilket kändes sådär.

Vi åt lite frukost och tätheten i näsan verkade inte bli så illa. Däremot ökade huvudvärken. När vi borstade tänderna efter frukosten så fick jag ont i magen. Inte magknip men inte heller riktigt mensvärk. Det gjorde rätt ont, som om någon kyvnöp mig i livmodern och så höll det i sig i ett par sekunder. Det återkom ett par gånger med lite olika tidsintervall emellan och en del av mig fick upp förhoppningarna och tänkte att det kanske skulle sätta igång på riktigt under dagen.

Vi åkte och gjorde lite ärenden och strax innan lunch försvann kyvnypen helt, typiskt. Där emot har jag fått tömma tarmen typ 10 gånger idag så det har varit ett himla spring. Efter lunch stod jag inte ut längre med huvudvärken. Jag lade mig för att sova en stund men det blev inte ett dugg bättre. Tillslut nästan grät jag att Mattias skulle åka och köpa värktabletter för jag hade sprängande huvudvärk som också lett till illamående och jag kände mig nästan skakig i kroppen. Sagt och gjort. Han stack iväg med Mio för att handla och utföra lite ärenden och under den timmen han var borta blev jag SÅ dålig.

Jag skakade, kände mig svimfärdig, ögonen var nästan suddiga när jag tittade och jag kräktes. Allt samtidigt som huvudet bara dunkade. När Mattias kom hem igen slängde jag i mig 2 Alvedon och blundade en stund. TACK och lov hjälpte det och det mesta släppte men jag känner mig fortfarande lite skakig i kroppen och jag är VANSINNIGT törstig.

Hur som helst. Den här BF-dagen verkar bli precis lika bebislös som min förra BF-dag för 1,5 år sedan. Nu återstår bara att vänta och se när den här bebisen behagar komma ut. Jag hoppas på att få sova ordentligt i natt med tanke på hur dåligt jag mått idag. Sedan får det gärna sätta igång.

Tog en bild i förbifarten idag mitt i huvudvärken.
Det är nog därför jag ser så himla glad ut ;)
Men BF-magen måste ändå dokumenteras tycker jag :)

4 kommentarer:

  1. Jag tycker nog nästan du borde kolla upp huvudvärken. Huvuduvärk och törst är två symptom på havandeskapsförgiftning, och man ska slltid ta huvudvärk i slutet av graviditeten på allvar.
    Hoppas lilla flickan behagar komma ut snart! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm. Visste inte att det var symtom och har inte tänkt på det alls. Men bra att du säger det. Googlade på 1177 och igår hade jag ju i princip alla symtomen. Nu mår jag visserligen bättre idag men jag ska till bm imorgon så lika bra att ta upp det då och se vad hon säger.

      Radera
    2. Jag ville inte skrämma upp, utan bara upplysa :) bra att du kan ta upp det med barnmorskan i morgon, annars skulle jag om jag var du och fortfarande ha besvär ringa till förlossnignen.
      Jag har haft huvudvärk i slutet i tre graviditeter, ringde förlossningen för att rådfråga varje gång då det var en ganska kraftig huvudvärk och blev inkallad varje gång.
      Hellre en gång för mycket än en gång för lite :) lycka till!

      Radera
    3. Nejdå, jag blev inte orolig. Vi pratade faktiskt här hemma dagen då jag blev så dålig och sa att om det inte hade gått över fram mot kvällen (ett par timmar efter att tagit Alvedon) så skulle vi ringa till förlossningen och rådfråga. Men det blev bättre så vi avvaktade och både igår och idag mår jag ändå bättre, fast den enorma törsten har ifs inte blivit det. Men lillan var jätteaktiv igår i magen och nu ska jag ju som sagt till bm om ett par timmar så det känns bra. Tyvärr har vi också ganska långt till förlossningen (ca 50 minuter med bil) så jag måste väl erkänna att jag drar mig lite för att behöva åka dit i onödan, vilket såklart är dumt. Händer det igen att jag får akut huvudvärk ska jag ringa och rådfråga i alla fall :)

      Radera