Hej

söndag 29 mars 2015

Vilken helg

Wow, helgerna går alltid i 120 tycker jag så det är svårt att få tiden till att sätta sig ner och skriva. Men nu är det söndag kväll och lilleman verkar sova stabilt idag så nu har jag en stund till att skriva av mig.

Nu är vi äntligen helt friska hela familjen. Jag märkte i fredags att Mio började bli klart bättre och på kvällen var han så pigg och go. Äntligen. Lördagen var ljuvlig med fint väder och ett fullspäckat schema. Vi startade med en liten loppistur där vi egentligen letade efter barngrindar till trappan men istället kom hem med en gunghäst och en leksakslada. Mio var så glad över båda leksakerna som han lekt med hela helgen. Det är så roligt att han börjar uppskatta saker han får nu. Man ser hur det lyser i hans ögon när han får något som bara är till honom och idag när vi bar upp sakerna till hans rum hade han svårt att bestämma sig vad han skulle leka med så an sprang fram och tillbaka mellan leksakerna.

Efter loppisen gick vi en sväng i mysiga Alingsås och kikade i butiker. Köpte lite små saker till påsken bara. Sedan åkte vi hem och åt lunch och gick ut i solen för att påta i rabatterna. Det var så härligt att få stå med händerna i jorden och blicka ut över min fina man och min älskade son som hade fullt upp. Mattias med att rensa i den andra rabatten och Mio med att jaga katten och hjälpa pappa att plocka skräp. Vi fick även rensat i förrådet vilket var kanon för det har varit lite oorganiserat där sedan vi flyttade in.

Efter ett bra tag när vi började bli lite kalla om näsan så gick vi in och åt mellanmål och sedan fick jag göra färdigt mitt påskpynt och dekorera klart här hemma medan grabbarna busade på övervåningen.

Mio fick äta lite rester till middag och efteråt var det läggdags för honom. Så medan jag försökte få honom att komma till ro cyklade Mattias till affären och handlade lite kvällsmat till oss. Precis när Mio verkat somna för natten så gled Mattias in på uppfarten och med sig hade han räkor och baguette. Så vi fixade till två fina räksmörgåsar och bänkade oss i soffan framför en film och bara njöt av att livet är riktigt härligt just nu.

Efter filmen var vi SÅ trötta så vi gick upp och somnade bums. Men på grund av sommartiden idag blev inte sovmorgonen allt för lång eftersom Mattias hade viktiga möten i kyrkan så vi fick upp tidigt allihop. Men vi kom iväg och kom fram i tid och sedan var det rätt fullt upp fram tills vi kom hem igen på eftermiddagen.

Vädret har varit tråkigt idag med regn så vi struntade i att gå ut och leka utan nöjde oss med att göra lite egen pizza och kolla på gamla bilder. Tänk så nostalgisk man kan bli av att sitta och bläddra tillbaka i albumet. Så mycket som hänt, så många jobbiga minnen, så många underbara minnen. Vår lille plutt har hunnit bli så stor. Trots att vi försöker att ta vara på tiden så kan jag ändå känna att jag önskar att man bara skull ha njutit mer. Alltså, i början var vi väldigt kravlösa och gjorde inte många knop. Och vi njöt och bara VAR. Men ändå, de där första veckorna går ju så ruskigt snabbt och även om vi försökte att inte tänka på annat än att snosa bebis så behövde vi ju ändå en period av att bara lära oss hur allt fungerar. Det tar tid, och energi. Men vi tänker att allt det praktiska borde gå lättare den här gången. Nu vet vi ju hur man gör det mesta och lite hur barn funderar (även om alla barn är olika såklart).

Efter lite kvällslek och kvällsmat slocknade vår busunge och han har sovit gott sedan 18.45. Så nu har vi föräldrar åter igen fått lite chans att bara vara och pusta ut och ladda lite inför en ny vecka, som antagligen kommer gå superfort för vi har massa roliga saker inplanerade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar