Hej

tisdag 31 mars 2015

Vad händer med mitt hår?

Jag vet ju att många tappar hår när de ammar, jag var inget undantag. När Mio var ca 3 månader tror jag det började och det var inga små mängder vill jag tala om. Det var till och med så mycket att jag fick en kal fläck på huvudet. Det kändes nästan liten hemskt när jag faktiskt då insåg hur extremt mycket jag tappat, men jag borde väl inte blivit så förvånad. Jag fick med stora klasar varje gång jag bara röde håret. Det hängde jämt massa hår på mina tröjor och när jag duschade rök ju halva huvudet kändes det som.

Hur som helst så lugnade det ner sig efter en 3-4 månader kanske och då tappade jag nog bara lite mer normalt igen. Nu har det väl gått ungefär ett halvår (lite drygt) sedan dess och jag måste bara säga att jag ser inte klok ut just nu. Hela mitt huvud är fullt av "antenner". Jag har ju väldigt krulligt hår också så det är redan lite vilt som det är. Men nu är det helt extremt. Har jag en tofs så ser jag bara helkonstig ut och har jag utsläppt så ser jag bara oerhört ovårdad ut.

Att platta håret hjälper väl lite grand men vissa "antenner" som hunnit bli rätt långa står bara rakt ut, vad jag än gör. Det är ju kanske något man kan skratta lite år i efterhand men just nu är det inte så roligt. Man vill ju ändå kunna känna sig fin till vardags, ja åtminstone normal. Men istället känns det som att folk tittar på mig när jag är inne i affärer osv för att det ser ut som att jag inte skött mitt hår på flera veckor.

Det "komiska" i hela den här hårkarusellen är väl att lagom tills att håret växt ut tillräckligt långt så att det går att sköta igen så kommer jag ju vara inne i amningsvärlden igen och tappa allt hår IGEN. Sååå, är det såhär jag kommer se ut nu och fram tills att jag slutar få barn? :(

Ja, ni ser ju. Det ser inte klokt ut. haha. Det värsta är att jag inte ens gjort mig till för att det ska se ut så, det är verkligen naturligt. Jag har försökt att typ vattenkamma ner det men det hjälper inte heller. Så fort håret torkat så spretar det upp såhär igen. Oh boy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar