Hej

måndag 16 mars 2015

Könsultraljud

På vårt rutinultraljud sa bm att det såg ut som en tjej. Hon tittade en liten stund i flera olika vinklar och jag tittade också och "analyserade" så gott jag kunde. Att vi inte såg något snopp var nog rätt självklart. Men ibland kan ju små snablar gömma sig så det är ju ingen garanti att det är en tjej bara för det.

Men faktum är att redan när bm mätte lårbenen kikade jag istället mellan benen och tyckte att man fick en väldigt klar bild rakt underifrån där jag tyckte att jag såg de där typiska strecken som man ska se när man väntar en tjej. 

Resten av ultraljudet refererade bm till bebisen som "hon" men avslutade ändå hela alltet med att säga något i stil med "och så kan ni ju ha med er lite i bakhuvudet att det faktiskt kan komma ut en pojke också". Inga konstigheter alltså för det är ju aldrig 100 % säkert.

Jag tror inte det hann gå mer än någon dag innan jag bokade ett könsultraljud. För mig kändes det helt enkelt som att jag ville ha en bekräftelse på könet innan jag riktigt vågar tro på det helt. Jag skulle bli jätteglad oavsett om det var en pojke eller flicka i magen, men eftersom att vi ville veta könet den här gången så vill jag liksom inte att det ska bli fel, om ni förstår vad jag menar?

Mattias håller inte med mig. Han är säker på att det är en flicka nu. Bm sa ju det!!! Så han tycker bara att det är onödiga pengar. 750 kr kostar det och jag kan hålla med om att det är lite saftigt bara för att få en bekräftelse som antagligen kommer vara just det vi tror. Mattias tycker istället att jag ska strunta i ultraljudet och ta de 750 kr och köpa massa bebiskläder till lilla tösen.

En del av mig håller ju med honom. När vi var klara efter rutinultraljudet var jag också säker på att det var en tjej. Och jag vet att vi egentligen inte har hur mycket pengar som helst just nu så det vore ju klokare kanske att bara lägga de där pengarna på att köpa kläder. Annars blir det ju 750 kr för ultraljudet PLUS kanske 700 kr till för kläder till lillan.

Men samtidigt kan jag tycka att det känns onödigt att köpa massa flickkläder som kanske inte ens kommer till användning om det nu skulle vara en pojke? Även om vi skulle få en flicka senare så är det ju inte säkert att det blir en sommarflicka och så kanske kläderna inte riktigt passar årstidsmässigt. Dessutom kanske man ändrar smak?

Äh, jag kanske bara överanalyserar. I vilket fall så kommer vi ju att bränna 750 kr. Om det nu skulle vara så att jag bestämmer mig för att köpa kläder för de pengarna och det sedan kommer ut en pojke och jag ändrar smak och allt vad det nu kan vara så får det väl vara! Man kan alltid sälja eller ge bort, eller spara :)

Hur hade ni gjort?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar