Hej

lördag 7 juni 2014

Babytecken

Redan innan Mio föddes funderade vi på det här med babytecken. Jag visste om en bekant som höll på med det på sin dotter och jag läste lite om teckenspråk för hörande barn online och tyckte bara det lät positivt. Vi började lite smått när Mio låg i magen men på något sätt blev det väl lite väl avlägset så vi slutade ganska snabbt.

Men allt eftersom tiden gått och Mio har blivit mer och mer vaken så har känslorna kommit tillbaka att jag borde introducera tecken till honom. Men när han var mindre var det nästan omöjligt eftersom jag aldrig hade händerna fria. Det är först nu som, jag ofta har en hand fri och även ibland två när Mio ligger på golvet själv eller sitter i sin stol osv. Så nu för ett par dagar sedan bestämde vi att det var dags.

Jag kan ju inte direkt ge er en recension än för det är såklart för tidigt, men jag tycker det går jättebra för oss föräldrar i alla fall. OCH jag tyckte direkt att Mio reagerade på att jag använde händerna. Han riktar väldigt mycket uppmärksamhet till våra händer nu och man kan se att han verkligen funderar och tycker det är superkul att vi gör tecken.

Det ska bli spännande att så småningom se Mio börja teckna och prata och se om talet kommer tidigare än "vanligt".

2 kommentarer:

  1. Spännade! Vi måste börja ta tag i att teckna med zack. Zacks kusin har nämligen downs och talar med tecken :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah men då är det ju verkligen perfekt ju. Hur gammal är kusinen?
      Börja med ord som ni säger mycket, typ mamma, pappa, äta, dricka, sova, blöja kanske, hehe. Det var det vi började med i alla fall och sedan har vi utökat med allt möjligt som vi säger ofta, lampa, katt, mormor/morfar, farmor/farfar, kusin, kompis, bada, leka, sjunga, låt och såklart det viktigaste... MAMMA ÄLSKAR DIG! ;)

      Kan tipsa om en bra app om du är intresserad ;)

      Radera