Hej

onsdag 16 april 2014

Apropå sömn

Såhär känner jag mig ungefär
Okej, nu handlar det mycket om sömn här, men det är det allt cirkulerar kring nu känns det som. Jag behöver ju sova för att orka med dagarna och på sistone har det verkligen inte varit bra sömnmässigt och det märks också i vad jag orkar med under dagarna.

De första två månaderna sov han aningens bättre (vaknade ca 2 ggr/natt för att äta och sov mellan amingarna. Jag fick kanske 2 h sammanhängande sömn åt gången och det räckte för mig). Kanske upplevde jag det som bättre sömn också för att det inte är några problem med lite sömnbrist i ca 2 månader. Men NU, efter 4 månader känner jag verkiligen ett behov att sova lite mer. Som jag känner just nu så skulle det vara underbart att bara behöva amma Mio 2 ggr/natt och kunna sova 2 h intervaller. Just nu tror jag att jag sover max 1 h åt gången och det känns tufft.

Har ni några tips på hur man kan få sin bebis att sova bättre på natten?

Jag menar inte att han ska klara sig helt utan mat eller något men just att jag slipper vakna varje timma hade varit skönt. Jag kan ärligt talat inte säga att jag vet varför han sover sämre. Han har helt enkelt bara börjat böka omkring på natten. Han ligger för det mesta och blundar så han är ju trött och vill sova, men han kommer inte till ro. Han gnäller, snurrar runt, gråter lite, glufsar i sig mat, gnäller, gråter lite, snurrar runt och så håller han på så tills han somnar om.

Han ligger både i sin säng och sover och i vår säng. Jag märker ingen direkt skillnad på om han får ligga nära mig eller om han ligger själv och sover. De första två månaderna sov han bara i sin säng och det funkade jättebra. Sedan fick han sin andra förkylning och blev orolig på natten så då lär vi honom ligga mellan oss i sängen vilket funkade bättre men han bökade ändå runt och sedan dess fungerar varken vår säng eller spjälsängen som förr.

Jag har hört att vissa säger att man kan ge ersättning precis innan de små ska sova för natten för att de kanske håller sig mätta på det lite längre. Men jag vill inte ge ersättning nu när amningen fungerar så bra. Men alla andra tips mottages tacksamt för den här mamman behöver få sova lite mer på natten :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar