Hej

tisdag 5 november 2013

Köpa säng

Tätt intill mamma ska han sova vår prins
Ja, det blev så väldigt verkligt hos barnmorskan igår att det i princip kan ske när som helst så jag fick jättepanik över det här med att vi inte hade en säng så på kvällen fixade vi det ;) Är jättenöjd med sängen som har en sänkbar sida som underlättar lite för oss som är lite kortare.

Jag ville bädda upp allt på en gång men jag väntar lite till trots allt så jag har något att göra de kommande veckorna :)

Försökte lägga massa bös i sängen så att vår lille misse inte skulle vara så intresserad av att inta ännu en bebispryl som hans egendom men att det låg plast, kuddar och en gammal lampa i sängen brydde han sig inte det minsta om. Där sov han gott hela natten.

Just nu ligger han på skötbordet och gottar sig. What to do?
Har ifs en känsla av att han inte kommer vilja ligga på dessa platser sedan när bebis väl kommer och sprider sin lukt och sina ljud. Men jag kanske har fel?

4 kommentarer:

 1. Vi har två katter som älskar att ligga på skötbordet, i babysittern, babyskyddet, sängen och vagnen. När Anton var nyfödd höll de avstånd och låg inte på de ställena när Anton var där. Det är först nu när han är 5 mån som de vill ligga bredvid honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väl lustigt vilka favoritplatser de får pälsbollarna. Vår misse har massa egna ställen som han alltid älskat men vips så är helt plötsligt vagn, skötbord och spjälsäng det enda som gäller.

   Men men, jag tror faktiskt inte det är så farligt. Det är väl mest det att man inte vill ha katten i spjälsängen samtidigt som sonen ligger där. Åtminstone inte när han är superliten. Men som sagt, jag har fått för mig det att katten rätt tydligt känner av en liten bebis och oftast är de väl inte så intresserade för bebisar har ju en tendens att skrika högt och röra sig "konstigt" ;)

   Radera
  2. Precis så tänkte vi med, så vi lärde katterna att inte ligga i spjälsängen men vi hade inte behövt oroa oss. Katter är förnuftiga djur, de var så försiktiga när han var pytteliten och nu är de så snälla och tålmodiga när han "klappar" dem. De verkar förstå att han är ett litet barn :)

   Radera
  3. Skönt att höra :) Då tänker jag inte oroa mig mer för den biten nu :)

   Radera