Hej

tisdag 10 september 2013

Rörelser

Det första som jag har på hjärtat är det här med hur bebisens rörelser har förändrats. Ganska markant ändrades det över en natt ungefär, vilket var för en vecka sedan nu. Efter jag länge känt bebisen sparka varje dag så märkte jag tydligt när det ändrades lite i mönstret.

Förut brukade han komma igång ordentligt på morgonen, för att sedan ta en paus till mitt på dagen då han kickade rejält ett tag till för att sedan ta en paus till och sparka igång rejält vid läggdags igen. Plus lite småbuffar under dagen här och var. Det var lite som en klocka faktiskt.

Nu tycker jag mönstret har försvunnit. Ofta kommer det buffar mer ofta nu men det är bara ett par stycken, för att sedan ta en liten paus igen. Ibland håller han på länge och väl, men jag kan inte direkt säga att han följer något mönster länge. Dessutom har jag börjat vakna på nätterna av att han håller på och bökar omkring i magen. Lite jobbigt faktiskt, för just under natten tycker jag gott att han kan sova ;)

En annan sak är att jag tycker det känns lite märkligt att sparkarna inte riktigt ökat i styrka. För det är ju vad de gjort den senaste tiden och ibland lyckades han få till riktiga sparkar så att jag riktigt hoppade till. Nu är det mer lugnt. Visst hoppar magen till både och höger och vänster, men det är mer som muskelryckningar nu igen.

Är egentligen inte särskilt orolig eftersom han ändå rör på sig mycket. Men jag undrar om det kanske har en förklaring? Är det så att det börjar bli lite trångt där inne nu? För jag trodde nog ändå att det skulle vara mycket mer aktivt nu i några veckor till.

Sedan är det en annan sak jag funderat lite över som jag inte riktigt vet hur jag ska förklara. Jag tycker nämligen han är ganska stilla i magen. Alltså, förstå mig rätt nu. Han rör på sig mycket varje dag så inte stilla på det sättet. Men jag tycker det känns som att han inte byter position. I början kunde jag väldigt tydligt känna när hela magen liksom svepte över till andra sidan, det har jag inte känt på ett bra tag nu. Även videos man kan se på youtube eller liknanade så ser magen liksom ut att gå i vågor när bebisen snurrar runt, det ser jag aldrig på min mage. Varje gång vi varit hos BM och lyssnat på hjärtat så har hon hittat det på samma ställe. Och när jag ligger ner i sängen så är det också väldigt tydligt att han liksom ligger på ena sidan. Det har varit samma jättelänge.

Jag antar att alla de här sakerna är helt normala och som sagt, jag oroar mig inte så eftersom det ändå är mycket aktivitet. Men samtidigt har jag ju ingenting att jämföra med, så man undrar ju ändå om det är normalt ;)

Något som ni känner igen från era graviditeter?

4 kommentarer:

  1. Åk in och be om att få en undersökning, beskriv det så som du gör det här nu. Man skall ta förändrade rörelsemönster på allvar, det har vart riktigt uppmärksammat hela tiden.
    rörelserna SKALL inte bli färre eller minska i styrka som de tidigare riktlinjerna påstod, utan de skall följa sitt tidigare mönster.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för kommentaren. Dock känner jag mig väldigt osäker på att jag bör åka in. Alltså, jag är faktiskt inte ens orolig. Bebisen rör ju på sig flera gånger om dagen. Oftare än förut, men kanske bara inte lika hårt så att säga. Men kanske ska jag ringa min BM bara för att dubbelkolla så att det verkligen är normalt :) Tack för omtanken i alla fall.

      Radera
  2. Jag tycker det låter normalt. Min Anton la sig tillrätta med huvudet neråt och ryggen åt vänster runt v 27. Sedan låg han precis så tills han föddes. Sparkarna kom alltid på samma ställe. Det börjar bli trångt i magen och det blir inte lika tydliga sparkar längre utan mer buffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, alltså jag har surfat runt lite och det verkar vara helt normalt. Hade ju varit skillnad på om det helt plötsligt blev väldigt LITE rörelser i magen. Då finns det väl anledning till oro kanske. Men det buffar ju på ofta här i magen så det känns rätt normalt :)

      Radera