Hej

onsdag 25 september 2013

Mammagrupp

Imorgon ska jag gå på en mammagrupp, vilket jag inte alls har lust med egentligen. Det kan säkert vara bra att träffa andra blivande mammor osv men jag är inte så himla mycket för att fösas in i en grupp med "likasinnade" och liksom tvingas på ett krystat umgänge.

Jag har kanske helt fel för det kanske finns en eller flera där som jag kommer klicka jättebra med men jag har bara en känsla av att det ändå inte kommer vara någon i min ålder där och att jag mest kommer känna mig obekväm. Dessutom har jag mycket större lust att bara ligga hemma i sängen och sova där vid kl 10 när jag ska vara på den träffen. Ha! Vad otacksam jag är för att MVC gör detta. Nåja, jag ska i alla fall gå dit och ge det ett försök. En gratis fika är ju aldrig fel :)

Hur kände ni andra mammor när ni nyss fått barn angående umgänge? Hade ni stort behov av att umgås med andra eller ville ni mest vara för er själva i er lilla bubbla? Hade ni många mammavänner som ni kände innan eller har det växt fram med tiden?

På något vis känner jag att jag redan har många fina vänner som jag hellre vill värna om. För ibland hinner jag ju knappt ens träffa dem. Men såklart kan det kanske vara skönt att träffa lite folk under dagarna också när de flesta av vänner och familj jobbar.

6 kommentarer:

  1. Jag har faktiskt lyckas få två jättebra mammagrupper.
    Från första barnet , han blir 2 nu, så umgås jag fortfarande med några på kompisnivå.
    Och nu med andra barnet är det oxå folk som jag kan tänka mig att träffa mera. Iofs så är en av mina bästa vänner med där för vi var beräknade samma dag... :-)


    Jag tyckte det var bra att ha några att umgås med på dagarna när "vanliga" vänner och familj jobbade tex. Sen är det alltid skönt att ha nån i samma sits som en själv att prata med . Det blir ju mkt barnprat om man säger så... :-)

    Hoppas du hittar nån bra där så inte alla är spån! ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad härligt att du har en positiv upplevelse.

      Jag är säker på att det kommer vara massa trevliga mammor på träffen imorgon, det är väl inte det egentligen. Jag har bara en känsla av att alla i princip kommer vara ungefär 10 år (eller mer) äldre än mig och då känns det mest som en krystad sammanslagning av blivande mammor. Nog för att man kan umgås och ha trevligt ändå men 10 år är rätt mycket även i vuxen ålder.

      Men jag kan ha fel. Kanske är det flera mammor som är runt 25 och då kan det ju bli riktigt trevligt med lite nya bekantskaper.

      Radera
  2. Jag är 27 och i min mammagrupp var de flesta i min ålder. För mig var det såhär att när jag var gravid gick jag en föräldragrupp på mvc, där träffade jag två mammor somjag har kontakt med. Sedan när man fått bebisen fick jag en ny mammagrupp på bvc som är jättebra och vi träffas ungefär en gång i veckan. Det är ganska skönt att prata med andra mammor som har bebisar i samma ålder. Vi mammor är mellan 26-33 år. Har inte tänkt på åldern alls :)

    SvaraRadera
  3. Mammagrupperna har inte varit något för mig men jag har lärt känna andra mammor genom bloggen som jag umgås mycket med :)

    SvaraRadera
  4. Jag har mest lärt känna underbara mammor genom bloggen som jag hittar på grejer med =) Men jag går även på mammagruppen. Fast bara varit på en gång. Ska dit nästa vecka :P Kul för lillen att komma ut om inte annat, men jag tokraggar väl inte riktigt nytt mammaumgänge utöver dom jag redan hittat. Fast jag är ALLTID öppen för att lära känna andra mammor med bebisar =)

    SvaraRadera
  5. Vi hade föräldrautbildning innan förlossningen. Trodde inte att det var människor jag ville umgås med. Men efter att alla bebisar hade tittat ut styrde vi upp en träff. Vi träffas fortfarande regelbundet och det är jag jätteglad för. Det är jätteskönt att umgås med tjejer som är i exakt samma situation. Första barnet och så är bebisarna nästan jämngamla. De vet exakt vad man går igenom eftersom de gör det själva också.

    På mammagruppen på BVC var det jag och tre till av mina mammor från föräldragruppen plus några andra. De andra mammorna klickade jag inte med.

    Jenny
    jennyspysventil.wordpress.com

    SvaraRadera