Hej

torsdag 26 september 2013

Lite ledsen

Var ju hos veterinären idag med vår Tigerbus för att vi kanske misstänkte allergi eller någon ögoninfektion och just nu känns det bara tungt.

Vår lille buse som nys kommit till oss
Efter att veterinären undersökt honom så såg hon ledsen ut och sa att hon misstänkte något som var väldigt ovanligt. En autoimmun sjukdom som tydligen innebär att han är allergisk mot sig själv.

Han fick direkt sövas ner för att kunna ta en biopsi i gommen och massa andra prover. Exakt svar får vi om ungefär en vecka och har vi RIKTIG tur är det något helt annat, typ en virusinfektion.

Har har fått medicin idag och vi har fått hämta ut antibiotika och några ögondroppar så det blir en liten sjukstuga här i någon vecka. Stackaren är just nu dessutom supertrött på grund av att sederingen inte släppt helt så han vinglar omkring här hemma.

Vår store buse som vi numera kallar "Stekarn"
Usch, det här var ju verkligen tragiska nyheter för vår lilla ettåring. Även om vi är villiga att göra mycket för honom så måste vi också inse våra begränsningar. Tack och lov har vi försäkring vilket hjälper lite ekonomiskt men om detta blir en livslång process av medicinering så kommer vi kanske ändå inte ha råd. Har gråtit några gånger för att jag inte ens vill tänka tanken att han kanske inte får vara kvar hos oss så länge till men det sista vi vill är att han ska plågas på något vis eller få försämrad livskvalitet.

Nu hoppas vi verkligen och bönar och ber om att det inte ska vara den här hemska sjukdomen som det inte finns någon bot för. Vår lilla misse. Nu ska jag gå och gosa ner mig i soffan tillsammans med honom och njuta av att snosa lite i hans mjuka päls.


2 kommentarer:

  1. Men neeeej vad jobbigt att höra!!! Vet ju tyvärr hur det känns när ens lilla älskling har en sjukdom =( Bokade precis ny tid för kontroll hos veterinären för Sigge... håller tummarna att er misse inte lider av något allvarligt! Kramar <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, usch. Jag tänkte på dig när jag fick beskedet. Hoppas ni får några goda besked hos veterinären och vi med. Annars får man ju bara försöka göra det bästa av tiden som man får ha de kvar, hur sorgligt det än är. Kram

      Radera