Hej

torsdag 15 augusti 2013

Vecka 24

Den här veckan har krämporna börjat smyga sig på lite smått. Det är nästan lite märkligt hur snabbt det kom egentligen. För bara någon vecka sedan kände jag mig så väldigt hoppfull att jag mått så bra i flera veckor och kände att resten av den här graviditeten nog blir en piece of cake. Men så helt plötsligt slog den där extrema tröttheten till för ett par dagar sedan och i samband med det så har även ryggen börjat göra mer ont.

Jag tror visserligen att tröttheten och stundtals känslan av att jag håller på att svimma beror på järnbrist. Men jag ska till barnmorskan nästa vecka och ta nya prover så det visar väl sig då. Tills dess har jag köpt Blutsaft och blodpudding för att öka på järndepåerna lite. Vad mer kan man äta/dricka som är järnrikt?

Angående ryggen så är det liksom en punkt vid svanken som gör ont. Jag har inga problem i övrigt att röra mig och ens springa en bit om det krävs (jag gjorde det här om dagen då jag skulle över en stor parkeringsplats och det ösregnade). Så jag vet inte om det är någon form av foglossning eller om det bara beror på att jag behöver röra mig lite mer. Kan annars tänka mig att jag får ont nu när jag är trött och sitter/ligger mycket. Jag har funderat på att köpa något form av gravidbälte och testa men jag kanske avstår tills jag träffat barnmorskan. Har jag tur har de samarbete med sjukgymnast eller liknande så man kanske slipper lägga ut mycket pengar om det inte ens hjälper. Så länge har jag åtminstone en massagedyna som jag sitter på och blir härligt knådad när jag har som mest besvär.

Lillkillen har sparkat som en tok den här veckan. Han är en riktig vilding för det mesta. Igår på jobbet hoppade hela jag till flera gånger för att sparkarna blev så kraftiga. Jag blev helt förvånad. För att inte tala om hur jag sparkar på både kvällen och morgonen. Hela magen hoppar verkligen till. Det är så häftigt men också lite obekvämt emellanåt. Speciellt när det kommer en spark rakt emot naveln, då kan det nästan göra lite ont. Men jag känner i alla fall att all rörelse där inne har börjat få mig att känna mer och mer hur mycket det verkligen ÄR en liten människa där inne. MITT barn. Vi börjar bonda mer och mer nu han och jag.

Vikten ligger ungefär på samma som förra veckan, alltså +3 kg. Kan hända att jag gått upp 2-3 hg men jag vägde mig efter frukost nu så det var lite svårt att avgöra exakt. Åtminstone inga stora siffror. Som det ser ut nu så verkar jag åtminstone klara mig från att gå upp sådär väldigt mycket som vissa gör 30-40 kg. Det kan ju ändå dra iväg på slutet med vätska och annat som kan komma men jag har ändå svårt att se att det skulle bli mer än +20 kg.

Apropå vätska i kroppen... Jag trodde ju för ett tag sedan, när det var sådär varmt ute, att jag höll på att börja lägga på mig vätska för att fötterna "brann" och stack till hela tiden. Men nu har det varit bra mycket svalare i kanske 2 veckor och de besvären har helt försvunnit. Dessutom känner jag på mina händer att jag inte lagt på mig vätska än för mina ringar sitter fortfarande precis som de alltid gjort. När började ni lägga på er vätska?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar