Hej

tisdag 13 augusti 2013

Födelsedagsbarn

Min lilla goding vet hur man firar födelsedag.
Tänka sig att vi har hela två födelsedagsbarn i vår lilla familj idag. Det är jag och Tiger som har äran att dela dag. Jag blir 23 år och han 1 år. Han är en väldigt tacksam en att dela dag med. Han ställer nämligen inga som helst krav på att dagen på något vis ska gå i hans tecken. Jag får ALL uppmärksamhet och han kräver inte ens en present. Detta tog jag och Mattias fasta på så som de dåliga "föräldrar" vi är så fick han ingenting, men lika glad var han för det. Han fick ju faktiskt sova i vår säng i natt så han var men än nöjd. Dessutom fick han busa med lite presentsnöre och bara gosa med mig i soffan. Ikväll ska han få god påsmat så hans dag är definitivt gjord.

För egen del så fick jag god frukost på sängen och fina paket i morse. Dessvärre har dagen gått lite i illamåendet tecken (typiskt va?) så nu när Mattias är på jobbet så har jag bara slappat framför en film och även sovit en timma. Ikväll ska vi till mina föräldrar och fira lite så dagen kommer nog bli precis sådär lagom mysig. Lilla bebis i magen har minsann uppvaktat mamma med massvis med sparkar, så det tackar jag för.

För övrigt är detta en ganska speciell födelsedag för det blir min sista utan barn. Det innebär att detta antagligen blir min sista födelsedag där jag får lov att sätta mig själv i fokus hela dagen. Det är väl inget direkt som gör mig ledsen, för jag kan nog inte tänka mig något mysigare än att få små goa kramar och blöta pussar av mina barn som önskar mig en bra födelsedag. Att få önska middagsmat och lyckas knåda ihop en tårta ska jag väl också kunna fixa i framtiden så det blir nog kanon det med.

Men Mattias frågade mig i morse vad jag har för förväntningar på det kommande året och OH så mycket förväntningar jag har. Jag ska i princip inte jobba någonting det kommande året. Vi ska få ett litet efterlängtat barn och jag tror att tiden kommer springa fram ruskigt fort. Ser så mycket fram emot en härlig vår som mammaledig och en underbar sommar med varma dagar tillsammans med en växande bebis och förhoppningsvis några lediga veckor för oss alla i familjen. Så mysigt det ska bli och så mycket kul vi ska hitta på. Det här året kommer tveklöst bli det bästa året hittills ♥ 

12 kommentarer:

  1. STORT Grattis på din och kisses dag :)
    Så fint att ni har samma dag och vist är det skönt med katter, så kravlösa ;)

    Din mage har verkligen tvärvuxit, jätte roligt att se :)

    Ta hand om dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nämen, så jätteroligt att kika in och se att du bloggar igen. Visst är det häftigt hur våra magar helt plötsligt blivit de där stora gravida bollarna man aldrig trodde skulle komma? När har ni BF nu? Har för mig det var strax innan oss.

      Kram på dig

      Radera
  2. Grattis till er! Jag hoppas illamåendet gav sig och du har fått en fin dag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket :) Jag tror att det är mina järnvärden som spökar nu faktiskt för jag har varit väldigt trött och svimfärdig i några dagar så nu är jag hemma några dagar och kurerar mig med blodpudding och blutsaft ;)

      Radera
  3. Stort Grattis! :)
    Och åh vilken undebar mage du har, inte alls avis ;) hihi
    Kram Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi hi tack :) Nu börjar den verkligen ta form och det går väl inte direkt att dölja sig nu. Men det är inga problem. Folk får gärna veta om att jag ska ha en liten bebis :)

      Radera
  4. Jag bloggar lite lätt, men skriver inte speciellt mycket om graviditeten. Inte än så länge åtminstone. Det kanske ändras, vem vet :)

    Vi är beräknade till den 10/12 så ni ligger några dagar före. Går in i vecka 24(23+0) imorgon(onsdag. Tycker tiden segar sig fram just nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men man får blogga i sin egen tid och takt. Jag tycker det är kul att läsa lite om hur ni har det i alla fall. Vet ni vilken sort ni får eller blir det en spännande överraskning?

      Jaha, ni var några dagar efter oss minsann, vi får väl se vem som får först då ;) Jag hoppas bara han kommer innan julafton, då är jag nöjd :) och tänka sig så olika det kan vara. Jag går in i v 25 imorgon och jag tycker tiden rusar fram. Fast ibland vill jag att tiden ska gå lite fortare ändå. Blir roligt att vara runt vecka 30 tror jag. För då börjar det ju verkligen närma sig samtidigt som man fortfarande har lite tid kvar att planera och förbereda och förhoppningsvis är man någorlunda smidig i kroppen fortfarande :)

      Radera
  5. Hittade nyss din blogg efter att ha googlat på fosterdiagnostik (sitter i orolig väntan efter att han gjort moderkaksprov igår efter dåliga siffror på KUB-testet). Måste bara säga att du skriver så otroligt bra och MODIGT. Så fina och starka berättelser trots att du har haft det så tufft. Stort grattis till lilla fina pojken som växer i din mage! /Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkommen hit och jag beklagar att du också tvingas gå igenom den där jobbiga oron och väntan. Du får mer än gärna fråga något om du undrar. Och tack så mycket för dina fina värmande ord :)

      Önskar dig lycka till. Du ska trots allt veta att även om ni fick dåliga siffror så är sannolikheten större att bebisen är frisk än inte. Kram.

      Radera