Hej

torsdag 15 augusti 2013

Försäkringskassan

För en vecka sedan skickade jag ju in mina papper för att jag ansökte om graviditetspenning. Jag har varit inne i princip varje dag sedan dess för att kolla om mitt ärende påbörjats. Jag var med om en incident i våras när jag skickade in min sjukskrivning till chefen och brevet aldrig kom fram så jag har varit jättenervös för att detta brev också ska komma bort i posten, dels eftersom det är lite angeläget att påbörja ärendet så fort som möjligt men också eftersom jag skickade in alla original och att jaga nya från både barnmorska och chef skulle ta lite tid.

Och fram tills idag var jag nästan övertygad om att jag råkat ut för just det där igen, att posten försvunnit. Det stod ingenting i "mina händelser" vad jag kunde se. Så idag tänkte jag att jag skulle ringa till FK för att dubbelkolla vad som hänt, men när jag loggade in på mina sidor där så såg jag en ruta i en annan färg där det stod att jag anmälde föräldrapenning den 9 aug.

Blev lite förvirrad eftersom jag inte alls ansökt om någon FP men när jag klickade in mig och läste mer ingående om det så stod det ju att man automatiskt ansöker om FP när de fått in moderskapsintyget. ÅH, vilken befrielse det var att läsa det. Det innebär nämligen att de fått in alla mina papper om graviditetspenning eftersom det låg i samma kuvert som moderskapsintyget.

Det innebär också att det ska ta max 30 dagar från den 9 aug tills jag får besked om det blir beviljat eller inte. Det kan ta lite längre tid om det är så att någon uppgift fattas eller de undrar över något. Men det verkar inte så eftersom att de då ska ringa upp en inom en vecka och de har ju inte ringt än.

Så spännande det blev helt plötsligt. Får jag det beviljat slutar jag jobba om en månad och jag läääängtar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar