Hej

fredag 5 juli 2013

Ta reda på kön eller ej

Det är den stora frågan som många undrar och har delade åsikter kring. Både jag och Mattias har dock en enad åsikt vilket är både skönt och smidigt.

Vi kommer därför, om möjligt, att ta reda på om det blir en liten pojke eller flicka. Skulle läkaren inte vilja berätta för oss eller om det är så att lillbebis inte vill visa sig ordentligt så tror jag nog att vi kommer boka ett privat könsbestämmande ultraljud.

Vi väljer att ta reda på kön för att:
- Vi är alldeles för nyfikna för att orka vänta i 9 långa månader på att få veta.
- Vi vill mentalt kunna förbereda oss och jag tror att jag kommer kunna få lättare att bonda med bebisen i magen om jag kan drömma och föreställa mig så mycket som möjligt om den lilla där inne.
- Vi tycker att det känns smidigt att rent materiellt kunna förbereda med prylar och annat.
- De vänner/familj vi har som valt att inte ta reda på kön har efteråt sagt att det inte var så himla speciellt i alla fall. Efter förlossningen brydde de sig inte ett dyft om vad det var som kom ut utan de var bara glada över sin BEBIS. De sa att det var lite tråkigare att inte kunna förbereda innan barnet kom för när barnet väl kom hade man ändå inte lust att ge sig ut och shoppa klänning eller keps.
 - Sist men inte minst. Det spelar ingen som helst roll om det är en flicka eller pojke i min mage. Vi blir lika glada för vilket som. Vi anser inte att något kön är bättre eller mer efterlängtat än det andra. Däremot anser vi att det är stor skillnad med en pojke eller flicka. Inte bara rent biologiskt utan även mentalt. Så därför vill vi veta lite i förväg för att hinna ställa oss in lite på vad som komma skall.

Allt detta sagt med kunskapen om att könsbestämmelser kan bli fel. För det mesta blir det väl rätt men det hände faktiskt nyss en bekant till mig. Hon gjorde flera ultraljud i olika veckor och alla sa att det blir en liten flicka. Ut kom en pojke. I detta fallet blev det väl mindre lyckat då mamman hade svårt att ta till sig pojken för att hon var SÅ inställd på någon helt annan. Det är ju olyckligt när det blir så. Men nu har hon väl vant sig (några veckor senare) och de har ju en SÅ söt liten pojke.

Hur som helst så är vi båda inställda på att det kan bli fel. D.v.s, vi kommer ändå inte köpa allt i rosa eller blått. Lila, grönt, gult, orange och rött är också helt underbara färger som passar både pojkar och flickor ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar