Hej

tisdag 2 april 2013

Den där känslan

Måste bara skriva en liten rad om den där känslan som jag har just nu. När man går runt på jobbet, sitter på bussen, handlar mat och allt det andra och plötsligt känner man hur det sticker till lite i magen. Jag vill inte likna det med hur det känns när ens lilla bebis sparkar men det är ändå väldigt speciellt eftersom jag är den enda som vet och jag är den enda som känner. För det mesta tänker jag inte på att jag är gravid just nu. Det kan gå timmar och ibland nästan dagar utan att jag tänker på det något vidare. Men så kommer de där små sticken och då ler jag inombords.

Jag antar att det bara kommer kännas mer och mer ju längre tiden går att kroppen, åter igen, håller på att förändras. Förändringen välkomnar jag med öppna armar, verkligen. Jag ser fram emot att bli sådär runt och go om magen igen och jag ser fram emot att få se på ultraljud och känna sparkar.

Är däremot livrädd för missfall och för att det ska bli något fel igen. Jag vet att det är väldigt låg risk angående det senare och kanske även angående missfall eftersom jag redan haft 2. Ca 1/kvinna brukar man ju säga. Så nu tycker jag det räcker för min del.

Men som sagt. Jag försöker njuta av nuet och just nu sticker min mage till så jag klappar den ömt och dagdrömmer om vår lilla bebis som förhoppningsvis kommer till oss till jul.


När tyckte ni att det kändes mer som att ni var gravida?

4 kommentarer:

  1. När jag var höggravid gick det liksom inte längre att glömma av graviditeten eftersom bebisen sparkade hårt och kroppen var stor och gjorde ont. Men den mest fantastiska tiden var nog ändå i början när saker började förändras, då fascinerades jag dagligen av vilket mirakel det är med barn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi8sst är det faschinerande hur mycket allt förändras i början. När jag läser böcker och på internet förundras man hur kroppen kan göra ett helt barn på så kort tid :)

      Radera
  2. Det var nog när magen började komma och det ganska tidigt. Fast nu när jag jämför magbilder kan jag inte förstå att jag tyckte jag hade gravidmage... Nu är jag enorm =) Men graviditeten gjorde sig ständigt påmind väldigt tidigt eftersom jag kräktes i princip varje dag i 17 veckor :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja usch ja, kräkningarna kan jag också klara mig utan den här gången. Men jag tror allt att de smyger sig på om en vecka eller två.

      Radera