Hej

söndag 31 mars 2013

Starten

Ja, det är alltså nu det startar och förhoppningsvis så avslutas det om 9 månader, graviditeten alltså. Sedan kan man ju på det stora hela säga att dessa 9 månader bara är lite förberedande för hela det kommande livet, vilket jag ser fram emot enormt mycket och tycker ska bli underbart.

Efter att Lilly fötts så bestämde vi oss ganska snart för att vi inte ville vänta i flera månader utan att vi hoppades kunna få barn så snabbt som möjligt. För mig var det nog ett sätt att liksom inte stanna och trampa på samma ställe utan att komma vidare med livet. För det var hemskt och lite traumatiskt under de 5 månader som Lilly existerade.

Så efter att kroppen återhämtat sig och fått tillbaka sin naturliga cykel, vilket tog 5 veckor, så bestämde vi oss för att försöka igen. Men när jag insåg att det inte blev någon bebis i februari blev jag SÅ besviken och började genast undra om det helt plötsligt inte skulle gå att bli gravid igen. Jag var rätt nedstämd under mars och kände att mycket var hopplöst.

Men sedan en vecka tillbaka så har jag varit helt galen med alla möjliga tester för jag tyckte mig kunna SKYMTA två små streck, vilket antagligen bara var ren inbillning till att börja med. Det var väl först för kanske 3 dagar sedan som jag kunde se något på riktigt men vi valde ändå att avvakta lite innan vi jublade. Men igår var det så tydligt, om än svagt, att hoppet och önskan var ett faktum.

Antingen måste jag ha haft ägglossning lite tidigare än väntat (har aldrig använt ÄLtester utan bara varit extra aktiva ca 1½-2½ veckor efter mens, vilket tydligen har funkat bra för oss.) eller så har jag ett racerägg som har fäst och börjat producera hormon väldigt fort. Detta antar jag eftersom att jag ändå kunde uttyda ett plus, åter igen med betoning på svagt, så tidigt som BIM-4.

Med det detaljerade beskedet kan jag alltså tillägga att jag fortfarande inte ens passerat BIM ännu, därav stark betoning på tidigt. Jag är i vecka 4 och det är ungefär nu som jag brukar upptäcka att jag är gravid. Mitt ungefärliga mål, alltså då lilla bebisen förväntas komma till oss är för tillfället den 9 december. Detta datum tycker jag känns helt underbart. Det är i år, vilket skulle göra mig så glad. Dessutom tycker jag att det är perfekt att få barn sent på året när det är lite tråkigt i övrigt, tänk att få lysa upp vardagen med en liten bebis :) Och jag ser bilder framför mig när jag sitter och ammar i skenet av julgransbelysningen. En perfekt jul helt enkelt, vår alldeles egna lilla julklapp.

Vi längtar så efter sig sedan, lilla mirakel, och hoppas så att du vill och kan komma till oss!

7 kommentarer:

  1. Grattis!!! Så underbart att höra!!! <3<3<3 Vad roligt det ska bli att följa er resa! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket. Känns underbart om än nervöst.

      Radera
  2. Men åh vad glad jag blir för er skull!!! ♥ GRATTIS! Och jag håller tummen hårt för att det ska gå vägen den här gången.
    Själv så är jag på ruvardag 3 idag med vårt lilla (påsk)ägg. Nervöst väldigt som vanligt, men vi tar en dag i taget och hoppas på det bästa!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket. Känns så bra och rätt men givetvis nervöst varje dag. Med vår tidigare historik av tre misslyckade graviditeter är det ju svårt att tro att det äntligen ska gå vägen, även om man såklart hoppas.

      Önskar dig också stort lycka till under de kommande dagarna och hoppas innerligt att lilla ägget fäster ordentligt hos dig med.

      Radera
  3. Så glad för er skull! Bästa påsknyheten :) håller alla tummar och tår så hårt jag kan att det ska gå vägen denna gång och att ni äntligen får er efterlängtade bebis :)
    Stor grattiskram och lika stort lycka till, ska bli kul att följa er igen på resan :)
    / Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så jättemycket. Känns såklart väldigt roligt. Hoppas bara det går vägen :)

      Radera
  4. STORT grattis! Har fortsatt följa bloggen och har hoppats på att få höra denna nyheten ett tag, haha. ;) Lycka till! <3

    SvaraRadera