Hej

fredag 1 februari 2013

Prinsen fick sitt slott

Nöjd Tiger i sin hängmatta
Efter x antal sönderrivna tapeter (och händer) fick vi nog och införskaffade en rejäl klösmöbel till Tiger. Det var verkligen det bästa inköpet vi någonsin kunde gjort till honom. Han fullkomligt ääälskar att hoppa omkring och vi kan hålla på jättelänge att kasta leksaker högst upp som han attackerar och släpper ner till oss på golvet för att åter igen upprepa rutinen.

Vår misse är världens mest sociala katt och vill JÄMT vara i samma rum som oss. Han klarar ungefär 1 minut i ensamhet, sedan springer han dit vi är. Mysigt, ja, men ack så mycket det krävs av oss. Men sedan vi skaffade klösmöblen har han inte bara kunnat roa sig själv lite grand. Han brukar ligga i sitt lilla "hus" när vi är i samma rum och man ser att han verkligen njuter. Då ligger han mitt i rummet och har koll på oss båda.

Han är som en liten hund vår Tiger, är verkligen glad att vi skaffade honom trots att det har krävts många klös på mina stackars händer för att få honom uppfostrad. Men nu verkar det gå åt rätt håll och han älskar att bli klappad, buren och gosad med.

Ångrar lite att vi inte köpte 2 katter ur hans kull. Jag tror att det hade varit bra för honom att kunna leka av sig med en annan katt ibland. Ni vet, katter kan ju bita och klösa på varandra utan att få ont, när de leker. Dessvärre tål inte människohud dessa lekar lika bra. Men jag märker att han inte riktigt har samma bit och klösbehov längre och han är ju en riktigt bortskämd misse.

Men i framtiden, när vi flyttat till hus, får det nog bli en katt till så att de kan ha lite sällskap om vi nu inte skulle vara hemma (vilket någon utan oss nästan alltid är i nuläget). Riktigt längtar efter en till liten kattunge, fast som sagt, inte riktigt än. Han får vara ensambarn ett litet tag ;)

5 kommentarer:

  1. Åh, sicket fint slott han har fått! Gosekatt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, han är supernöjd. Ligger där nästan för jämnan nu :)

      Radera
  2. Jättefint slott till kissen :-) Vår missa fick bara en mindre klöspelare när vi skaffade henne, då bodde vi i lägenhet på 7e våningen och honfick också vara ute i koppel. Ångrade då att vi inte tog en katt till eftersom det hade blivit roligare för Stella med nån mer att busa med, men idag bor vi i ett hus och hon får gå ut i princip när hon vill (vill att hon är inne på natten coh när vi är på jobbet) och hon AVSKYR andra katter, har jagat bort alla utom en seg okastrerad sak som sitter här o jamar (stella är kastrerad så det blir inga kattungar) så idag känns det skönt att vi inte skaffat fler katter. Hon är väldigt lätt att resa med men hon har ju en del packning hon också och hade vi behövt ha en till kattbur hade vi nog fått köpa buss att ha katterna i :-)

    Mysigt är det hur som helst med en kisse som sover på fötterna och kurrar när man bara tittar på henne :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet du vad, jag kan faktiskt tro att katter som är uppvuxna själva helt enkelt vänjer sig vid det och tycker att det är perfekt och vill inte ha det annorlunda. Ska man skaffa två ska man nog göra det ganska i början. Helst från samma kull tror jag.

      Pratade med en på jobbet idag som skaffade en katt ungefär samtidigt som vi skaffade Tiger. Hon hade sedan innan en annan katt som nu är ca 1½ år. Tyvärr funkar det inte alls mellan dem. Den lilla katten vill bara leka med den stora och den stora blir jättearg så han har bitit den lilla en del i ansiktet.

      Hon frågade om vi inte var intresserade av en till katt eftersom de funderar på om de måste göra sig av med den lilla och eftersom vi själva har funderat på att skaffa en kompis till Tiger så kanske det blir aktuellt att vi övertar hennes lilla katt.

      Tror det skulle vara bra för både hennes lilla och vår Tiger att kunna leka av sig med en annan pälsboll i samma ålder. Det hade om inte annat varit väldigt roligt att få en till liten att gosa med. Det känns som att det inte är så stor skillnad mellan en eller två katter i vilket fall som helst. Men vi får väl se hur det blir.

      Radera
    2. Ja. Precis så tänker jag också - att hon är för stor nu, hon är en ensamkatt och kommer så förbli nu. Fem år blir hon snart vår lilla kattmadam.

      Men Tiger är så liten att det nog kommer gå jättebra! Mysigt med en till kisse, de är ju för härliga!

      Radera