Hej

fredag 7 december 2012

Hon kämpar vidare

En sak är säker, vår lilla flicka är verkligen en riktig kämpe.

På ultraljudet i v 12 så såg redan barnmorskan/läkaren  att det såg dåligt ut. Hon var faktiskt, redan då, förvånad över att hjärtat fortfarande slog. Hon trodde att hjärtat skulle sluta slå när som helst i princip. Men tji fick hon.

Nu, 6 veckor senare har vi verkligen bevisat motsatsen. Hjärtat slog så fint idag trots att hon verkligen får anstränga sig nu. Läkaren sa att det är ansträngt men påpekade, precis som sist, att hon inte lider.

Det hade inte hänt något direkt från förra veckan, vilket jag nu ser positivt på. Fortfarande mycket vätska i buken och i nacken och även lite kring hjärtat. Läkaren trodde inte hjärtat skulle slå så mycket längre till, men kanske kan vi bevisa motsatsen även denna gång?

Jag vet att oddsen för att hon ska klara den här graviditeten är små. Men små odds är väl bättre än inga odds om inte annat? Läkaren berättade att det är ovanligt det tillståndet som vår lilla tjej har nu. Han sa att de bara brukar ha ca 10 fall/år där det ser ut som för oss. Så lite unika är vi allt, om än på ett rätt dåligt sätt. Men vi fortsätter att hålla andan och kämpa på för vår lilla.

2 kommentarer:

  1. Det är en riktig liten kämpe du bär på! :) hon känner nog av all den kärlek ni ger henne och då okar hon kämpa lite till :)
    Jag önskar er all lycka till och hoppas hon orkar kämpa sig fram till en förlossning med er!! :)
    Stor kram <3
    Elin

    SvaraRadera
  2. Vilken kämpe hon är! Och ni som kämpar på och inte ger upp, vilka föräldrar hon har - kanske därför hon kämpar på också, eftersom ni inte ger upp! Håller tummarna så hårt på ett mirakel!
    Helena

    SvaraRadera