Hej

onsdag 15 april 2015

Livet just nu

Är verkligen helt underbart. Vår lille busunge är ju sig själv igen och inte nog med det, han har växt så otroligt mycket i sin personlighet i och med hela hans utvecklingsfas. Han är en väldigt bestämd pojke som vet vad han vill. En riktig "nej-sägare" just nu, haha. Jag tror att han förstår innebörden av det ordet för han använder det nästan alltid rätt, alltså när han inte vill något. Visar väldigt tydligt, både skakar på huvudet, slår bort med handen, rynkar ögonbrynen och säger nej.

I övrigt är han fortfarande en ganska försiktig kille som vääääldigt sällan pillar på saker som han inte får. Han klättrar aldrig upp på farliga ställen så som soffan, soffbordet eller stolar och hittar han småsaker på golvet är det väldigt ovanligt att han stoppar det i munnen. För det mesta brukar han plocka upp sakerna och lägga i någon låda. Eftersom att vi äntligen fått upp grindar i trappan både på över och undervåningen nu så låter vi honom oftast ströva helt fritt och pilla med sitt. Vi har ju såklart inte massa farliga saker liggandes men det känns ändå väldigt skönt att han är så lugn och försiktig av sig så att vi slipper oroa oss konstant för att något ska hända.

Han gillar musik, så fort vi sätter på någon melodi så börjar han twerka med sin lilla blöjrumpa. SÅ gulligt. Han tycker om att vi sjunger tillsammans och hans favoritlåt är "Imse vimse spindel" som han kan alla rörelser till nu :) Han gillar även olika tittut-lekar. Vi har en tittut-ramsa som vi gör ibland vid matbordet som är bra för att lura ner lite extra mat och så brukar vi springa och gömma oss på nedervåningen och så får han leta, när han hittar oss och vi säger tittut så kiknar han av skratt den lille godingen.

Han tycker verkligen om att vara ute också. Ofta när vi väl gått ut vill han inte gå in igen. Han älskar att gunga och det är alltid det första han vill göra när vi kommer till lekplatsen, efter gungan är det rutschkanan som gäller. I trädgården är favoritsysslan mest att jaga katten. Tiger tycker nog också att det är lite kul för han brukar busa tillbaka och springa lite runt och visa konster så att Mio skrattar. Om Mio går iväg och gör något annat brukar Tiger springa fram till honom och börja buffa lite precis som om han tycker att han ska fortsätta leka med honom :)

Mio är fortfarande ett litet matvrak och det är vi glada över. Vi bekymrar oss inte över att han äter som en liten vuxen utan låter honom äta tills han blir mätt. Vi märker ju att han gör av med energin för nu för tiden har han nästan myror i brallan och vill knappt sitta still en sekund.
Man väl säga att han är lite småblyg. På öppna förskolan tar det alltid nästan en h innan han vågar släppa min hand, trots att vi varit där flera gånger. Han vill alltid vara väldigt nära mig eller Mattias om vi träffar folk som han inte känner. Och även folk som han faktiskt känner kan det ibland ta lite tid innan han vågar närma sig. Det här har gått lite upp och ner i vågor så det blir spännande att se hur det faktiskt blir om ett par år. Om han kommer fortsätta vara lite blyg som person eller om det släpper när han väl kan prata och förstår mer.
Slutligen kan man väl säga att han är full med kärlek vår lille prins. Många pussar och kramar delas ut varje dag här hemma och ibland vill han bara sitta och gosa i famnen. Ibland när vi leker råkar han bitas lite och då brukar vi låtsasgråta och säga att vi blev ledsna. Då blir han väldigt bekymrad och förstår att det är allvar och brukar komma fram och försöka gosa eller trösta med en puss. Till skillnad mot när vi bara säger ett bestämt "nej", då brukar han mest skratta eller få en busig blick precis som att han visst vet att han inte får men tänker fortsätta ändå ;)

Första cykelturen för i år skedde i helgen.
Han var så himla nöjd under hela turen.
Det kommer bli mycket cyklande i vår/sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar