Hej

torsdag 16 april 2015

Babyskydd

Vi har bestämt oss för att vi ska köpa ett babyskydd till lillasyster. Till Mio hyrde vi ju ett vilket fungerade bra det med men nu har vi lite bättre ekonomi och eftersom vi vet att vi vill ha ett par barn till så kommer det nog bli värt det att bara ha sitt egna.

Brio Primo
Men vad ska man tänka på? Sist när vi hyrde så fick vi en Brio Primo och vi upplevde den som väldigt tung. Alltså själva skyddet vägde mycket i sig och eftersom vi dessutom fick en liten rejäl krabat så blev det snabbt vääääldigt tungt att bära. Jag lyckas inte hitta någon vikt på vad skyddet faktiskt väger men som sagt, vi upplevde det som tungt och skulle vilja ha något lättare.

Vi kommer ju ha en Bugaboo Donkey när lillasyster kommer och jag vet att man måste välja mellan vissa speciella babyskydd om man vill kunna klicka fast skyddet direkt på vagnen. Sist hade vi dock inte den funktionen på vår vagn och jag känner ärligt talat inget behov av det alls. Vet att vissa tycker att det är smidigt att bara klicka på skyddet på vagnen om bebisen somnat i bilen och man ska in och handla men det känns bökigare att behöva plocka ut vagnen ur bagaget än att bara lägga babyskyddet i en kundvagn som vi gjorde sist. Så visst, om vi nu faller för ett babyskydd som också går att klicka fast är det ju inget minus men det är heller inte krav eller ens ett plus för vår del.

Maxi Cosi Cabriofix
Det verkar som att det är Maxi Cosi Pebble, Maxi Cosi Cabriofix och Besafe Izi Go som gäller om man ska kunna klicka fast skyddet på vagnen. Jag kan verkligen inte mycket om babyskydd och egentligen om det finns några stora skillnader? Eller väljer folk mest babyskydd efter pris eller det man tycker ser fint alternativt smidigt ut helt enkelt?

Besafe Izi Go
Maxi Cosi Pebble
För oss är det viktigaste att skyddet är säkert såklart, sedan vill vi gärna hitta en lättare modell som inte är så tung för jag ska orka bära bebisen i ena armen och kanske Mio i andra. En annan sak som är viktig för oss är att det går att köpa till en basenhet som sitter i bilen hela tiden så vi slipper fästa med bälte varje gång vi ska ut och åka. Fast det har väl i princip alla skydd idag? Sedan vill vi såklart inte betala allt för mycket heller. Tycker att runt 3000 kr är ett rimligt pris för både skydd och bas.

Det är en liten djungel det här. Vilket skydd har ni använt? Nöjda/missnöjda?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar