Hej

fredag 8 november 2013

Blöjor

Ja, här hemma börjar vi få ordning på det mesta. Pö om pö inhandlar vi lite småsaker som känns nödvändiga att ha. Igår när vi var i mataffären gick jag förbi blöjhyllan och insåg att det kanske är dags att köpa på sig ett litet paket med miniblöjor inför prinsens ankomst.

Men det finns ju massa olika märken så hur ska man kunna välja?
Så nu får ni hjälpa mig. Vilket märke föredrar ni och varför?

16 kommentarer:

 1. Ja du, det där är nog en fråga som är svår att svara på! :-)
  Man får nästan köpa ett paket av varje och testa sig fram på sitt barn.
  Jag kör med libero för det har passar mina bebisar. Tyckte pampers luktade så konstigt när jag testade dom... Haha
  Och sen läckte de lättare ut på sidorna. Men det beror nog väldigt mkt på hur bebisens kropp är formad, mina har ju vart ganska korta och tjocka... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väl så... Att man får testa sig fram helt enkelt. Vet en på mitt jobb som bara använde typ ICAs egna för att det var de som satt bäst helt enkelt. Vi får väl se vad som passar vår lilles rumpa bäst :)

   Radera
 2. Vi använder bara libero. Egentligen sitter pampers lite bättre men de innehåller någon mjukgörande lotion som gjorde lilla rumpan röd. Libero funkar bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, det hade jag ingen aning om, att de hade någon lotion i blöjan. Så dumt. Det vill man väl inte ha innanför trosorna liksom, jämt. ha ha! Blir kanske Libero då som första paket, vi får se :)

   Radera
 3. Libero. Håller tort och skaver inte..

  SvaraRadera
 4. Vi kör pampers, allt annat läker...har hört att de är lite skillnad vad som sitter bäst beroende på om det är snippa eller snabel ;) men tycker också pampers luktar lite skumt och som sagt innehåller lotion med zack blir inte röd. När de kommer upp i storlek 3 så är willys toppen :) Vi köper dom ibland och de är lika bra som pampers och är mycket mycket billigare men inte alltid vi handlar på willys :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, perfekt att veta för vi handlar nämligen på Willys. Just blöjor och typ våtservetter är ju bra om man lyckas hitta en sort som både är bra och billig för det kommer man ju köpa så mycket av de kommande åren.

   Radera
 5. Under spädbarnstiden tycker jag helt klart pampers! Men nu funkar egentligen allt. Men i det stora hela tycker jag pampers alltod har varit de bästa! På deras minsta blöjor ör även ett gult sträck som blir blått när dom har kissat, sjukt praktiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där strecket har jag haft på många blöjor som jag arbetat med (då inom funktionshinder för vuxna) och det är så himla smidigt, för ibland kan de kännas tunga utan att vara blöta. Synd att inte alla har kommit på att just det är himla praktiskt :)

   Radera
 6. Vi kommer köra på tygblöjor, billigast, miljövänligast och bäst för bebben. Men det blir ju lite krångel med tvätt och så, så är en fördel med tvättmaskin i lägenheten/huset. Hade vi inte det skulle jag satsa på ett ekologiskt blöjmärke, som inte innehåller så mycket kemikalier :)

  SvaraRadera
 7. Vi kommer köra på tygblöjor, billigast, miljövänligast och bäst för bebben. Men det blir ju lite krångel med tvätt och så, så är en fördel med tvättmaskin i lägenheten/huset. Hade vi inte det skulle jag satsa på ett ekologiskt blöjmärke, som inte innehåller så mycket kemikalier :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tygblöjor tänkte jag på för länge sedan. Hade tydligen det när jag själv var bebis och mamma har pratat så gott om det. Men just nu har vi tillgång till tvättmaskin typ var 10 dag så det känns inte riktitt hållbart för oss i dagsläget. Kanske tar jag mig en seriös funderare på om det är något för oss sedan när vi väl har tvättmaskin en dag. Kanske får det bli till nästa barn :)

   Radera
 8. Kan också rekommendera tygblöjor :) Poops är bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt är det inte riktigt hållbart med tygblöjor just nu eftersom att vi inte har tillgång till tvättstuga särskilt ofta, men det är grymt hur många bra och moderna tygblöjor det finns nu för tiden.

   Radera
  2. Nä det förstår jag ;)

   Radera