Ingredienser
50 g jäst
2-3 tsk salt
½ dl honung eller sirap
½ dl rapsolja
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetegroddar
1 dl havrekli
½ dl hela linfrön
1 dl rostade solroskärnor
8-9 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg
1 dl rostade solroskärnor
½ dl hela linfrön
Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke. Häll ner vattnet och rör tills jästen löst sig.
2. Tillsätt salt, honung, olja och de torra ingredienserna. Spara lite vetemjöl till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Lägg över en bakduk och låt degen jäsa i 30-40 min.
3. Häll upp degen på mjölat bakbord och knåda en stund. Kavla ut till en rektangel, ca 35x40 cm. Dela degen på längden i två lika stora delar. Skär varje del i trekanter.
4. Lägg trekanterna på bakpappersklädd plåt och låt jäsa i 30 min.
5. Sätt på ugnen på 225°.
6. Pensla trekanterna med uppvispat ägg och strö över solros och linfrö. Grädda mitt i ugnen ca 8 min tills bröden fått färg.
Detta recept räcker till ca 20 bröd.
Smaklig frukost
Tack för att du delar med dig!
SvaraRadera