Hej

onsdag 22 augusti 2012

Firandet

Vi spenderade ju vår bröllopsdag på ett jättefint SPAhotell i grannstaden. Vi bestämde oss faktiskt inte förrän, så sent som, kvällen innan att åka just dit och helt plötsligt stod vi med "deluxerummet" till förfogande.

Jag ska erkänna att jag kände mig lite lyxig när vi kom insvassande och personalen verkade behandla oss som ett kungapar. När vi sedan kom in i rummet föll vi nästan baklänges. Visst visste vi att rummet skulle vara 29 m2 stort och innehålla både jacuzzi och bastu och vi hade räknat på det och förstått att storleken skulle vara ungefär som vårt vardagsrum.

Som sagt, när vi öppnade dörren steg vi då inte in i något 29 m2 rum. Möjligtvis var sovdelen och vardagsrummet av denna storlek MEN med en stor rymlig hall och ett STORT badrum så var kvadratmeterna säkerligen en stor underdrift.

Dessutom bodde vi näst högst upp med stora fönster som löpte ut mot hela fina stan. Det kändes verkligen lyxigt. Vi blev som små barn som hoppade, kastade oss i sängen och blev helt fnissiga. Det första vi gjorde var att sätta på jacuzzin där vi sedan låg ett bra tag.

Pricken över i var väl ändå att vi beställde room service till kl 19. Kl 19.40 hade maten fortfarande inte kommit och vi var lite smått irriterade. Vi ringde då och påminde om de varmrätter som vi beställt och det kom då fram att de helt enkelt glömt. Helt okej med oss, alla är människor, alla kan glömma. Men hotellet tyckte givetvis detta var genant så de ville bjuda på dricka.



Varken jag eller maken dricker alkohol så vi berättade det och beställde således in två läsk istället. När roomservicen väl kom en halvtimma senare så var det inte bara två enorma fat mat som vi beställt, dessutom kom ju drickorna OCH två desserter som var suuuupergoda.

Vi var helt lyriska över att denna fina kompensation och nu vet jag ju också hur det är att få room service. Tyvärr kom inte den där stora vagnen med upp, som man ser på TV, men det gjorde ingenting. Det här med room service beställdes inte för sista gången i den här familjen.

Sängen var 210 cm bred och vi som alltid ligger tätt ihop hade svårt att ens täcka halva. Vi hade gått fått plats ett par till i den sängen :)

Frukosten var, även den, helt underbar. Det fanns.... ALLT. Verkligen allt! Hårdkokt ägg, löskokt ägg, bacon, korv, köttbullar, olika yoghurtar, olika bröd, alla sorters pålägg, massa frön, torkade frukter, meloner, massa syltar, olika juicer, risgrynsgröt, sill, ja till och med lite wienerbröd. Vi åt MYCKET mer än vad vi egentligen borde. Faktum är att vi nästan var mätta från gårdagens middag.

Summan av kardemumman så var detta en fantastiskt lyckad dag. Det var underbart att vara bara vi, njuta av tvåsamheten och lugnet. Detta var definitivt inte sista gången vi gjorde en sådan här grej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar