Hej

lördag 11 april 2015

Nu tusan

Anledningen till att det har varit lite tyst här sedan förra helgen är att jag har ägnat att min vakna lediga tid åt att plugga. Jag har ju hållit på att ta körkort nu i omgångar i flera år men det har liksom aldrig riktigt funnits det där drivet som gjort att jag orkat ta tag i det hela på slutet. Sist när jag började närma mig satte Mios graviditet stopp för det hela eftersom jag hade passerat vecka 25 och inte fick göra halkkörningen. Så efter det tappade jag lusten igen och det dröjde över ett halvår innan jag satte mig bakom ratten igen. Men så under hösten har jag sakta men säkert närmat mig. Gjort halkkörning och övat övat övat. Men sedan köpte vi hus och jag blev gravid i samma veva som vi flyttade in så då återgick det till att vara lite körstopp ett par veckor.

Men nu efter jul bestämde jag mig att jag inte kan hålla på såhär längre. Jag har övningskört till och från sedan jag var 16 år och jag börjar känna mig rejält trött på att aldrig bli av med den där gröna skylten trots att jag kunnat manövrera bilen länge och väl. Givetvis finns det alltid små detaljer som kan putsas till och mitt höga krav på mig själv har väl gjort att det också har stoppat upp hela processen.

I alla fall, för ett par veckor sedan insåg jag att jag aldrig kommer komma framåt om jag inte bara vågar chansa, så jag bokade teoriprov och uppkörning vilket nu ska ske inom en väldigt snar framtid. Så de senaste veckorna har jag ansträngt mig lite extra med att plugga på kvällarna och köra på lite mer utmanande ställen än bara de gamla vanliga vägarna. Och det har verkligen gett resultat. Jag känner mig mycket mer förberedd nu än för bara en vecka sedan. Skönt. Men samtidigt inser jag att det hade varit skönt med ett par veckor till av pluggande och körande. Men så är det. Nu är ju som sagt proven bokade så jag får bara göra mitt bästa och hoppas att det går bra. Kuggar jag en gång känns det okej också, då kommer jag boka om ganska direkt, så pass redo känner jag mig ändå.

Nu är jag i vecka 26 med andra barnet och det är verkligen på tiden att jag får det där körkortet. Det kommer vara en sådan befrielse när det hela väl är över. Därför kommer bloggen vara lite tystare nu tills att jag inte behöver sitta och plugga varje vaken stund. Bara så att ni vet :)

Bild lånad från google

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar